Om oss

Ett självklart val för vårdgivare och patienter

om-oss_hero-fullbredd

I framkant för patienten

Vi är en modern vårdgivare som verkar för bättre psykisk hälsa genom kvalitativ vård för alla. Vårt driv grundar sig i ett större syfte som genom forskningsnära och evidensbaserad god psykiatrisk vård ska göra skillnad för människan som har behov av ökad funktion mentalt.

Gemenskap, erfarenhet, mod och omtanke ligger i vårt DNA. Det möjliggör oss att fortsatt utmana och utveckla arbetssätt inom vården mot en bättre vardagsfunktion för den som behöver.

Vi erbjuder bedömningar, utredningar samt behandlingar som baseras på evidensbaserade medicinska, omvårdnadsteoretiska, psykologiska och psykosociala insatser som följer både nationella och regionala riktlinjer. För oss är ett professionellt bemötande mot patient och dennes närstående kärnan i vår verksamhet.  

Vår verksamhet är utåtriktad och integrerad med andra samhällsfunktioner, t.ex. Socialtjänsten, Primärvården, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. 

modul1

Våra kärnvärden

Värme och mod

Värme präglar all vår verksamhet, såväl mot patienter, samarbetspartners som internt mellan kollegor. Mod är förutsättningen för att våga utvecklas, utmana och utmanas. 

Engagemang och lärande

Vi är en lärande organisation och vill ha medarbetare som brinner för att lära sig själva och lära våra patienter.

Innovation och förändring

Många av våra bästa idéer och innovationer kommer från våra medarbetare och vi omfamnar att låta medarbetarna vara med och tänka till och ta ansvar för vår verksamhet.  

Region Clinic Cities More info
Allmänpsykiatri vuxenmottagning Norrköping, Linköping Read more
Samtalsmottagning Norrköping, Linköping Read more
BUP Norrköping, Linköping Read more
BUP Växjö, Ljungby Read more
Allmänpsykiatri vuxenmottagning Borås, Skövde Read more
NP Vuxenmottagning Malmö, Hässleholm Read more
NP BUP Malmö Read more
NP Vuxenmottagning Jönköping Read more
NP BUP Jönköping Read more
BUP Falun Read more
BUP Skövde Read more

Ord från våra medarbetare och experter

Thomas Wigforss

Verksamhetsområdeschef / Affärsutvecklare

Vi arbetar med att göra träffsäkra första bedömningar, där högspecialiserade läkare och psykologer gör första bedömningen. Det ger oss ett underlag och en vårdplan för att gå vidare. Eftersom vi inte bara jobbar med utredning kan vi tillsätta insatser efter behov.

"På vår mottagning i Malmö upprag av Region Skåne arbetar vi med hela kedjan - från utredning till behandling av både barn och vuxna med NP - neuropsykiatriska funktionshinder. Eftersom vi inte bara jobbar med utredning kan vi tillsätta insatser efter behov. I vissa fall kan det visa sig att vi inte behöver utreda vidare och i vissa fall har vi fått mer information som kan ingå i utredning av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vi är glada att vi fått förtroendet från regionen att driva en verksamhet som fokuserar att ge kvalitativ vård och insatser till patienter och anhöriga inom NP-området. Vi är vana vid att jobba både med barn och vuxna i integrerade kliniker, det gör vi redan i till exempel Östergötland. Sedan jobbar vi i en väldigt platt organisation där allas kompetens tas tillvara och där vi utnyttjar den kompetens som behövs i en viss problemställning." 

Christin Källström

Affärsområdeschef

Våra psykologer och psykiatriker bemöter varje patient med värme, öppenhet och stort engagemang – ett koncept som tillsammans med gedigen kunskap tar ett helhetsgrepp på mental ohälsa.

"Vi bryr oss om varje patient - riktigt. Med utgångspunkt i psykologisk forskning, lång erfarenhet och bred kompetens utvecklar vi moderna metoder för att lösa alla typer av mental ohälsa. Vårt arbetssätt innebär att ta fram skräddarsydda lösningar och att låta patienten själv styra under vilka former behandling sker. Vi är övertygade om att tillgänglig, strukturerad och systematisk vård är det bästa tillvägagångssättet för att goda resultat. "

Vill du jobba hos oss?

Brinner du också för god vård och värdesätter att arbeta i en organisation som växer snabbt där möjligheterna till att vara med och påverka vården är stor? Besök vår karriärssida för mer information om lediga tjänster.