Så funkar det att skicka egenremiss

Egenremiss

samtal_utomhus

Vad är en egenremiss?

En egenremiss, även kallad egen vårdbegäran, innebär att du själv söker vård genom att skicka in en remiss till någon av våra mottagningar. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att skicka egenremiss till oss. 

steg1

Steg 1

Välj mottagning

Välj vilket vårdområde och vilken mottagning som du önskar söka vård på. Här kan du se alla våra olika mottagningar.

steg2

Steg 2

Välj sätt

Välj om du vill göra en egenremiss digitalt via 1177 e-tjänster eller genom att fylla i och skicka in en pappersblankett (se box för pappersblankett nedan).

steg3

Steg 3

Bedömning

Vårt remissteam träffas varje vecka för bedömning av inkomna ärenden. Därefter lämnar vi besked i form av kallelse till dig eller remissvar till den som skickat remissen. 

steg4

Steg 4

Vårdplanering

Du kommer initialt att träffa personal som med dig går igenom vilken typ av problem som föreligger. Därefter tar vi tillsammans ställning till vilken vård som kan bli aktuell.

Skicka in din egenremiss

Group_2

Posta blankett

Du kan skicka en egenremiss genom att ladda ner en pappersblankett och posta den till din önskade mottagning. Du hittar adresser till våra mottagningar nedan. Vi återkommer till dig via telefon eller brev när vårt remissteam har gjort en bedömning.
Group

Egenremiss via 1177.se

Du kan skicka in egenremiss till oss via 1177. Där kan du även av- och omboka tid, beställa journalkopia, förnya recept och komma i kontakt med oss på ett säkert sätt.

Om du inte hittar din mottagning på 1177 kan du alltid posta din egenremiss till oss. Group3

Telefon och mejl

För allmänna frågor kring vår mottagning kontakta oss via mejl. För rådgivning, recept eller frågor kring behandling ber vi dig istället ringa oss på telefonnumret nedan, detta för att säkerställa sekretess i den utsträckning vi är ålagda. 

 

 

Sök vård hos oss

Vi har olika mottagningar inom vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri, utmattningssyndrom och långvarig smärta som man kan vända sig till. Vården sker enligt avtal med olika regioner beroende uppdrag, det betyder att samma villkor gäller som i den offentliga vården.

Region Clinic Cities More info
Allmänpsykiatri vuxenmottagning Norrköping, Linköping Read more
Samtalsmottagning Norrköping, Linköping Read more
BUP Norrköping, Linköping Read more
BUP Växjö, Ljungby Read more
Allmänpsykiatri vuxenmottagning Borås, Skövde Read more
NP Vuxenmottagning Malmö, Hässleholm Read more
NP BUP Malmö Read more
NP Vuxenmottagning Jönköping Read more
NP BUP Jönköping Read more
BUP Falun Read more
BUP Skövde Read more