Välkommen till vår mottagning i Dalarna

vuxenmottagningen-ostergotland-psykiatripartners

Om mottagningen

I Falun bedriver vi specialistpsykiatri för barn och ungdomar och erbjuder snabb hjälp och behandling för BUP. Vår terapeutiska verksamhet är KBT-baserad, vilket innebär att alla som arbetar med psykologisk och psykoterapeutisk behandling på Psykiatripartners har KBT-kompetens.

Vården sker enligt avtal med Region Dalarna, det betyder att samma villkor gäller som i den offentliga vården, du kan som medborgare välja din vård hos oss var du än bor. 

online_terapi-1-1

Till dig som redan behandlas hos oss

Behandling via videolänk

Om du redan är patient hos oss kan du i vissa fall behandling via videolänk. Om du kommit överens med din behandlare eller fått meddelande om att ditt besök ska ske via videolänk kan du klicka här för att komma vidare.   

Så gör du för att välja oss som vårdaktör

vara olika behandlingssatt_1177

Steg 1

Välj remissväg till oss

Egenremiss digitalt via 1177 e-tjänster eller genom att fylla i och skicka in en pappersblankett. Det går också bra att få en remiss till oss ifrån din vårdcentral eller annan vårdgivare.

vara olika behandlingssatt_via 1177

Steg 2

Bedömning

Vårt remissteam träffas varje vecka för bedömning av inkomna ärenden. Därefter lämnar vi besked i form av kallelse till dig eller remissvar till den som skickat remissen. 

vara olika behandlingssatt_las mer om vara mottagningar

Steg 3

Vårdplanering

Du kommer initialt att träffa personal som med dig går igenom vilken typ av problem som föreligger. Därefter tar vi tillsammans ställning till vilken behandling som kan bli aktuell. 

Vår besöksadress i Dalarna

Våra olika kontaktvägar

Group

Digitalt via 1177

Du kan skicka in egenremiss till oss via 1177. Där kan du även av- och omboka tid, beställa journalkopia, förnya recept och komma i kontakt med oss på ett säkert sätt. 

 

 

 

Group_2

Posta blankett

Vi ser helst att du skickar in egen remiss via 1177 men du kan även ladda ner denna pappersblankett och fysiskt posta den till vår adress nedan. Efter vårt remissteam har bedömt remissen återkommer vi till dig via telefon eller brev. 

 

 

Group3

Telefon och mejl

För allmänna frågor kring vår mottagning kontakta oss via mejl. För rådgivning, recept eller frågor kring behandling ber vi er istället ringa oss på telefon 010-182 13 30, detta för att säkerställa sekretess i den utsträckning vi är ålagda. 

 

 

ditt-besok-hos-oss

Inför ditt besök hos oss

Kostnad per besök
Det är kostnadsfritt att söka vård på BUP

Avbokning och uteblivet besök
Det är viktigt att avboka besök i god tid, uteblivet besök kostar 350 kr och kommer att debiteras. 

synpunkter

Synpunkter

Om du som patient eller anhörig har synpunkter eller klagomål på hur vården bedrivs på BUP bör du i första hand ta upp detta med din läkare/behandlare på mottagningen. Du kan även vända dig till vår verksamhetschef Mikael Skansgård alternativt använda 1177.se Vårdguidens e-tjänster “Synpunkter och klagomål” via denna länk. 

Du kan också vända dig till Patientnämnden i Region Dalarna på telefon 023-49 01 00 (telefontid helgfria vardagar 06:00 - 22:00). Alternativt via Patientnämndens hemsida via denna länk.