Välkommen till våra mottagningar i Region Jönköping

vuxenmottagningen-ostergotland-psykiatripartners

Om mottagningarna

Ny information: 

Vi stänger mottagningen i Jönköping.

Då vårt uppdrag tar slut under hösten 2024 kommer vi inte ta emot egenremisser från den 1 maj.

Redan accepterade remisser kommer att hanteras men inga nya ärenden påbörjas.

Varmt välkomna till våra mottagningar i region Jönköping där vi på uppdrag av regionen gör neuropsykiatriska utredningar av vuxna såväl som barn och unga. 

Vården sker enligt avtal med Region Jönköping, det betyder att samma villkor gäller som i den offentliga vården, du kan som medborgare välja din vård hos oss var du än bor. 

online_terapi-1-1

Till dig som redan är patient hos oss

Digital behandling

Om du redan är patient hos oss kan du i vissa fall behandling via videolänk. Om du kommit överens med din behandlare eller fått meddelande om att ditt besök ska ske digitalt över länk kan du klicka här för att logga in på dina sidor på Visiba Care. 

Så gör du för att välja oss som vårdaktör

vara olika behandlingssatt_1177

Steg 1

Välj remissväg till oss

Egenremiss görs genom att fylla i och skicka in en pappersblankett till vår mottagning (du hittar länken till blanketten nedan vid "Ladda ner blankett för egenremiss"). Det går också bra att få en remiss till oss ifrån din vårdcentral eller annan vårdgivare.

vara olika behandlingssatt_via 1177

Steg 2

Bedömning

Vårt remissteam träffas varje vecka för bedömning av inkomna ärenden. Därefter lämnar vi besked i form av kallelse till dig eller remissvar till den som skickat remissen. 

vara olika behandlingssatt_las mer om vara mottagningar

Steg 3

Vårdplanering

Du kommer initialt att träffa personal som med dig går igenom vilken typ av problem som föreligger. Därefter tar vi tillsammans ställning till vilken behandling som kan bli aktuell. 

Våra besöksadresser i Region Jönköping

Våra olika kontaktvägar

Group_2

Posta blankett

Ladda ner denna pappersblankett, fyll i den och posta den sedan fysiskt till vår adress nedan. Efter att vårt remissteam har bedömt remissen återkommer vi till dig via telefon eller brev. 

 

 

Group3

Telefon och mejl

För allmänna frågor kring vår mottagning kontakta oss via mejl. För rådgivning, recept eller frågor kring behandling ber vi er istället ringa oss på telefon 010-205 11 09, detta för att säkerställa sekretess i den utsträckning vi är ålagda. 

 

 

ditt-besok-hos-oss

Inför ditt besök hos oss

Ta med legitimation
Tänk på att ta med giltig legitimation eller LMA-kort till besöket.

Kostnad per besök
Besöken är avgiftsbelagda enligt avtal med Regionen.
Ett besök på mottagningen eller hembesök kostar 250 kr.

Avbokning och uteblivet besök
Det är viktigt att avboka besök i god tid, uteblivet besök kostar 250 kr och kommer att debiteras. Frikort gäller inte vid uteblivna besök.
 

synpunkter

Synpunkter

Om du som patient eller anhörig har synpunkter eller klagomål på hur vården bedrivs på våra mottagningar bör du i första hand ta upp detta med din läkare/behandlare på mottagningen. Du kan även vända dig direkt till din mottagning via telefon eller epost, var god se respektive enhet.