Välkommen till våra mottagningar i Kronoberg

vuxenmottagningen-ostergotland-psykiatripartners

Om mottagningarna

I Växjö och Ljungby bedriver specialistpsykiatri för barn och ungdomar och erbjuder snabb hjälp och behandling för BUP. Vår terapeutiska verksamhet är KBT-baserad, vilket innebär att alla som arbetar med psykologisk och psykoterapeutisk behandling på Psykiatripartners har KBT-kompetens. 

Vården sker enligt avtal med Regionen, det betyder att samma villkor gäller som i den offentliga vården, du kan som medborgare välja din vård hos oss var du än bor. 

online_terapi-1-1

Till dig som redan är patient hos oss

Digital behandling

Om du redan är patient hos oss kan du i vissa fall behandling via videolänk. Om du kommit överens med din behandlare eller fått meddelande om att ditt besök ska ske digitalt över länk kan du klicka här för att logga in på dina sidor. 

Så gör du för att välja oss som vårdaktör

vara olika behandlingssatt_1177

Steg 1

Välj remissväg till oss

Egenremiss digitalt via 1177 e-tjänster eller genom att fylla i och skicka in en pappersblankett. Det går också bra att få en remiss till oss ifrån din vårdcentral eller annan vårdgivare.

vara olika behandlingssatt_via 1177

Steg 2

Bedömning

Vårt remissteam träffas varje vecka för bedömning av inkomna ärenden. Därefter lämnar vi besked i form av kallelse till dig eller remissvar till den som skickat remissen. 

vara olika behandlingssatt_las mer om vara mottagningar

Steg 3

Vårdplanering

Du kommer initialt att träffa personal som med dig går igenom vilken typ av problem som föreligger. Därefter tar vi tillsammans ställning till vilken behandling som kan bli aktuell. 

Våra besöksadresser i Kronoberg

Våra olika kontaktvägar

Group

Digitalt via 1177

Du kan skicka in egenremiss till oss via "En Väg in" eller 1177. Där kan du även av- och omboka tid, beställa journalkopia, förnya recept och komma i kontakt med oss på ett säkert sätt. 

 

 

Group3

Telefon och mejl

För allmänna frågor kring vår mottagning kontakta oss via mejl. För rådgivning, recept eller frågor kring behandling ber vi er istället ringa oss på telefon 010-288 25 00, detta för att säkerställa sekretess i den utsträckning vi är ålagda. 

 

 

ditt-besok-hos-oss

Inför ditt besök hos oss

Ta med legitimation
Tänk på att ta med giltig legitimation eller LMA-kort till besöket.

Kostnad per besök för barn
I region Kronoberg är det kostnadsfritt för barn.

Avbokning och uteblivet besök
Det är viktigt att avboka besök i god tid, uteblivet kan komma att debiteras. Frikort gäller inte vid uteblivna besök.