Välkommen till våra mottagningar i Västra Götaland

vuxenmottagningen-ostergotland-psykiatripartners

Om mottagningarna

Välkommen till våra allmänpsykiatriska vuxenmottagnigar i Västra Götaland som vänder sig til dig över 18 år.

Vi tar emot patienter inom specialistpsykiatrin, det vill säga alla typer av psykiatriska/psykologiska besvär utom beroende, psykos, ätstörningar- och demensvård. Vi kan både erbjuda dig en helt digital behandlingsplan eller en fysisk behandling på en av våra mottagningar.

Vården sker enligt avtal med Region Västra Götland, det betyder att samma villkor gäller som i den offentliga vården, du kan som medborgare välja din vård hos oss var du än bor. 

online_terapi-1-1

Till dig som redan är patient hos oss

Digital behandling

Om du redan är patient hos oss kan du i vissa fall behandling via videolänk. Om du kommit överens med din behandlare eller fått meddelande om att ditt besök ska ske via videolänk kan du klicka här för att logga in på dina sidor via Visiba Care. 

Gäller Dec 2022 - April 2023

Remisstopp

Vi har remisstopp i Södra Älvsborg vilket innebär att vi inte kan ta emot remisser från personer skrivna i Västra Götaland.

Remisstoppen omfattar följande kommuner:

  • Mark
  • Ulricehamn
  • Svenljunga
  • Tranemo
  • Borås
  • Bollebygd
  • Vårgårda
  • Herrljunga
  • Alingsås 
  • Lerum 

Så gör du för att välja oss som vårdaktör

vara olika behandlingssatt_1177

Steg 1

Välj remissväg till oss

Skicka din egenremiss till oss genom att fylla i och skicka in en pappersblankett. Det går också bra att få en remiss till oss ifrån din vårdcentral eller annan vårdgivare.

vara olika behandlingssatt_via 1177

Steg 2

Bedömning

Inom 30 dagar kommer du få ett bedömningssamtal av legitimerad läkare eller psykolog.

vara olika behandlingssatt_las mer om vara mottagningar

Steg 3

Vårdplanering

Du kommer initialt att träffa personal som med dig går igenom vilken typ av problem som föreligger. Därefter tar vi tillsammans ställning till vilken behandling som kan bli aktuell. 

Våra besöksadresser i Västra Götland

Våra olika kontaktvägar

Group_2

Posta blankett

Vi ser helst att du skickar in egen remiss via 1177 men du kan även ladda ner denna pappersblankett och fysiskt posta den till vår adress nedan. Efter vårt remissteam har bedömt remissen återkommer vi till dig via telefon eller brev. 

 

 

Group3

Telefon och mejl

För allmänna frågor kring vår mottagning kontakta oss via mejl. För rådgivning, recept eller frågor kring behandling ber vi er istället ringa oss på telefon: +46 10 20 50 100, detta för att säkerställa sekretess i den utsträckning vi är ålagda. 

 

 

ditt-besok-hos-oss

Inför ditt besök hos oss

Ta med legitimation
Tänk på att ta med giltig legitimation eller LMA-kort till besöket.

Kostnad per besök
Besöken är avgiftsbelagda enligt avtal med Region Västra Götaland.
Ett besök på mottagningen eller hembesök kostar 200 kr.

Avbokning och uteblivet besök
Det är viktigt att avboka besök i god tid, uteblivet besök kostar 200 kr och kommer att debiteras. Frikort gäller inte vid uteblivna besök.
 

 

synpunkter

Synpunkter

Om du som patient eller anhörig har synpunkter eller klagomål på hur vården bedrivs på Vuxenmottagningen bör du i första hand ta upp detta med din läkare/behandlare på mottagningen. Du kan även vända dig till vår verksamhetschef Christin Källström alternativt Anna Björkman, biträdande verksamhetschef alternativt använda 1177.se Vårdguidens e-tjänster “Synpunkter och klagomål” via denna länk. 

Du kan också vända dig till Patientnämnden i Region Östergötland på telefon 010 10 30 00 alternativt patientnamnden@regionostergotland.se 

Om du har klagomål på mottagningens utformning (kaffe, toaletter, underhåll osv) kan du maila oss på vuxen@psykiatripartners.se